Undvik skärmkross

Att tappa sin mobil i backen är inte något ovanligt och har man otur när man gör det så kan skärmen krossas. På grund av detta försöker Apple komma på en teknik som gör att mobiltelefonen landar bättre, men till dess får vi förlita oss på telefonreparatörerna.

I Metro kan man läsa om en ny teknik för Iphone som ska göra att man undviker att krossa sin mobilskärm. Det handlar inte om superglas eller en förstärkt skärm den här gången, utan istället en sorts teknik som gör att mobilen landar på rätt sätt när man tappar den. Apple funderar på ett flertal olika tekniker som ska göra detta och en av dem är små luftutblås som ska få mobilen att rotera. Ett annat förslag är att mobilen ska använda sin vibrationsfunktion för att få mobilen att vända sig och landa mjukt.

Finns många reparatörer11088417-iphone-4-with-seriously-broken-retina-display-screen

Men innan Apple kommit fram till hur de på ett smart sätt ska få mobilen att inte landa fel, finns det en överhängande risk att man någon gång tappar telefonen och skärmen blir krossad. De flesta vill nog inte gå runt med trasig telefon och därför finns turligt nog många företag som specialiserat sig på att laga mobiltelefoner. En utav dessa är iphonereparation.se och det företaget kan man läsa mer om här.

Undvik krossad skärm

För den som kanske redan krossat sin skärm en gång och verkligen vill undvika att göra det igen, finns en del knep som man kan ta till. Till exempel kan man investera i ett skal eller ett skärmskydd till mobilen. Sedan är det bra att aldrig förvara telefonen i fickan utan låta den ligga i väskan så att risken för att den ska falla ut blir minimal. Läs mer.