En videobluff och nya funktioner

Det är viktigt att skydda mobilen snyggt och smart, särskilt om denna nya telefon är den senaste modellen från Apple eller liknande. Det är vidare inte en bra idé att på egen hand försöka borra till sig ett hörlursuttag på den nya generationens Iphone, som vissa provat på sedan en skämtvideo kring detta blivit viral.

Källa: Phonelife

Just nu sprids en skämtfilm på nätet om hur man kan borra till sig ett 3,5-millimetersuttag för hörlurar i sin nya Iphone 7. Det kan tyckas idiotsäkert men nej, redan har flera tagit filmen som en riktig instruktionsvideo och faktiskt gjort slag i saken – med en borr. Telefonen går då sönder, den är kanske tåligare än tidigare generationers Iphone men den är helt klart inte gjord för att borras hål i. Mer om detta i Aftonbladet.

Nej, en klenod som en Iphone 7, vare sig i originalstorlek eller i den lite större Iphone 7 Plus, bör skyddas och tas omhand med varsam hand. Ett mobilskal hos phonelife kan köpas billigt för att sedan användas till att inte bara ge mobilen ett mycket längre liv men även ett snyggt och mer personligt exteriör.

Apple tar en del marginal på sina populära mobiler

Hur mycket en Iphone 7 kostar att köpa just nu i Sverige är ungefär 7 500 kronor, som billigast. Men vad kostar egentligen detta lilla tekniska underverk att tillverka? Apple har tillskansat sig en ganska enorm marginal på sina telefoner, detta enligt MacWorld. Och även om Iphone 7 är förhållandevis billig att tillverka med tanke på kostnaden i affären, så var Iphone 6 bra mycket billigare, enligt efterforskningar. Att tillverka den nyaste modellen mobil från Apple ligger på ungefär 221 dollar, något som omvandlat till kronor blir lite under 2 000. Marginalen ligger alltså på 5 500 kronor. En rätt så diger kaka som hamnar på sista raden i IT-jättens kassa.

Vad annat är nytt med den nya smarttelefonen från Apple? I en artikel i Svenska Dagbladet listas det som har blivit snackisar sedan lanseringen för några veckor sedan. Förutom bristen på ett hörlursuttag så är kameran förbättrad och det finns till och med två kameror, batteritiden är förbättrad och den är vattentät!