Älskade teknikprylar!

Idag pratas det mycket om teknik och elektronik. Med tanke på hur beroende många idag är av tekniken, både i privatlivet och i arbetslivet, är det inte så konstigt att allmänintresset för teknikens utveckling är stort.

Man med surfplatta

Prylar, prylar, prylar!

De prylar man hör talas mest om i tekniktidningar, krönikor, tv-program, sociala medier etcetera är Smartphones och surfplattor. Man tänker såklart att dessa saker är de vi använder mest och är allra mest beroende av. Vad man inte tänker på är dock alla dessa ”tråkiga” saker som vi faktiskt är minst lika beroende av och som också utvecklas i en rasande takt. Saker som vitvaror till köket, tvättmaskin, hårtork, el-tandborste, motorvärmare, digitalbox, nattlampan till barnrummet som tänds successivt när det är dags för barnet att vakna och så vidare.

Intresset för teknik är idag så pass stort att TV4 Nyhetsmorgon till och med har en egen teknikexpert som kommer in i studion med jämna mellanrum för att visa upp det allra senaste från teknikens värld. Sakerna som visades upp häromdagen var till exempel elektriska värmeljus som ser, i princip, äkta ut men är väldigt mycket säkrare än vanliga ljus om man till exempel har djur eller barn i hushållet. För alla män därute visade teknikexperten dessutom upp en smart slipsfunktion för garderoben. Helt enkelt en elektronisk liten sak som man hänger upp sina slipsar på i garderoben. Genom att trycka på en knapp roterar slipsarna så att man lättare får en överblick över sin slipsgarderob och vilken man ska välja för dagen. Perfekt för alla morgonstressade affärsmän.