Få råd med det senaste

Med tanke på hur snabbt utvecklingen av teknik- och elektronikprylar går så är det inte särskilt lätt att vare sig hänga med i allt det senaste eller att ha råd med allt det senaste. Idag kommer det nya och uppdaterade versioner av de flesta enheter oftare än man hinner blinka.

För alla oss riktiga tekniknördar är det en självklarhet att alltid ha det senaste i elektroniksamlingen. Man kan ju inte gå runt med en iPhone 4S sedan när 5an kommer. Nej självklart bli det då till att byta upp sig illa kvickt. Så hur kan man då få in de där extrapengarna som behövs?

Börja med att sälja den gamla versionen. Tro det eller ej men många människor är villiga att betala flera tusen även för en begagnad vara som inte ens är den senaste modellen. Antagligen får du i alla fall en tredjedel av den nya varan betald genom att sälja den gamla. Sälj andra saker du inte längre behöver. Guld får du massor av pengar för. Det säljer du snabbt och enkelt på till exempel www.smsguld.se. Kläder, skor, sportutrustning och annat, som ändå bara ligger och skräpar i garderoben, är annat som du helt klart kan sälja på Blocket eller Tradera. Sist men inte minst; Spara. Vet du att det kommer komma en pryl eller ny version av något du vill ha så se till att börja spara till detta något halvår innan den släpps. Det kommer självklart vara värt det den dagen du håller den där nya, snygga prylen i handen.

Det sägs att iPhone 5 kommer komma ut om två dagar, alltså den 12e september 2012. Men som vanligt när det kommer till teknikprylar så går det mycket rykten. Vad tror du?